Piškotki

Spletni portal VGS-CE.si uporablja tehnologijo piškotkov. To so tekstovne datoteke majhne velikosti, ki se shranijo na uporabnikovem trdem disku in so namenjene prepoznavanju naprave, iz katere se na spletno mesto dostopa. Spletna stran lahko zbira tudi tehnične podatke, kot so IP naslov, vrsta naprave in brskalnika, a ne identificira osebe.

Piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi in delovanju spletne strani ter izboljšanju uporabniške izkušnje. Uporablja jih večina spletnih strani, saj so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih storitev, kot je sveža in primerna vsebina v skladu z njegovimi interesi in preferencami.

Na našem spletnem portalu uporabljamo le osnovne oziroma izkustvene piškotke, s katerimi ne posegamo v vašo zasebnost. Gre za povsem neinvazivne piškotke, ki omogočajo dobro uporabniško izkušnjo.

Odvisno od nastavitev vašega brskalnika, se piškotki sprejemajo avtomatično. Če se z njihovo uporabo ne strinjate, jih lahko kadarkoli izbrišete ali trajno izklopite v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da boste piškotke izbrisali ali jim bo potekla veljavnost, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo. Več informacij o upravljanju s piškotki poiščite na straneh brskalnika, ki ga uporabljate.

Družbena omrežja (na primer Facebook, Twitter in Instagram) vam bodo piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani, če boste takrat istočasno prijavljeni tudi v njihovo aplikacijo oz. storitev. Na te piškotke kot lastnik spletnega portala ne moremo vplivati, saj se tičejo pogojev poslovanja omenjenih družbenih omrežij.