Kako izbrati namizno svetilko?

Eden od zadnjih detajlov, za katere moramo poskrbeti pri opremljanju, je izbira svetil. Najprej izberemo stropne in stenske luči, ki jih montiramo na električno napeljavo. Če je načrt osvetlitve prostorov dober, nam bi moralo to zadostovati, v nasprotnem primeru pa bo treba poskrbeti še za kakšno dodatno svetilo. Skoraj vedno je nujna vsaj ena dodatna namizna svetilka, ki poskrbi za direktno osvetlitev delovne mize. Za natančno delo namreč potrebujemo res dobro svetlobo, saj sicer napenjamo oči in jim škodimo.

Tudi za delo z računalnikom potrebujete dobro osvetlitev

Namizna svetilka je nujna tudi pri delu z računalnikom. Veliko ljudi misli, da že sam računalniški monitor nudi dovolj svetlobe za delo, a to nikakor ne drži. Sama svetloba računalniškega monitorja je lahko za oči celo škodljiva. Sploh če delamo v temnem prostoru, močna osvetlitev zaslona za oči predstavlja velik šok. Zato moramo poskrbeti tudi za osvetlitev prostora, v katerem delamo, oziroma za dobro osvetlitev delovne mize, na kateri imamo računalnik. Tako bodo naše oči manj trpele, mi pa bomo lahko med delom bolj zbrani.

Namizna svetilka

Pri delu z računalnikom moramo poskrbeti za osvetlitev delovne mize.

Dokazano je, da svetloba vpliva tudi na koncentracijo. Bolj medla svetloba nas sprosti in uspava, česar si pri delu ne želimo. Prav zato moramo poskrbeti za dobro osvetlitev celotnega prostora, pa tudi za usmerjeno osvetlitev delovne površine, saj bomo tako lažje in bolje delali.

Izbira svetil je torej zelo pomembna tako zaradi počutja kot tudi delovne storilnosti.

Kakšno namizno svetilko izbrati?

Ponudba svetil na trgu je zelo velika, zato se je včasih težko odločiti, kaj izbrati. Vsaka namizna svetilka, ki se prodaja na trgu, žal ne zadostuje različnim možnostim uporabe in temu, da bi se med uporabo dobro počutili. Nekatere takšne luči so namreč izredno nefleksibilne in ne omogočajo premikanja ali nastavljanja po višini.

  • Namizna svetilka Leda ESTO

Najboljše so tiste namizne svetilke, ki se jih da nastavljati glede na naše trenutne potrebe. Dobro je, če imajo gibljiv vrat, ki ga obrnemo, kot želimo. Predvsem pa je pomembno, da se namizno svetilko da nastaviti tako, da nam ne sveti v oči oziroma da lahko s premikanjem in nastavljanjem preprečimo morebitno bleščanje. Takšno bleščanje je vsekakor zelo neprijetno, zato se mu velja izogniti.

KOMENTIRAJ PRISPEVEK