Ležišča

Ležišča glede na vrsto vzmetenja

Vzmetnice že od nekdaj veljajo za bolj kakovostna ležišča. Na trgu se je posledično razvilo veliko število različnih modelov vzmetenih ležišč. Za praktično vsa sicer velja, da je njihova osnova jeklena žica, vendar se med seboj v nadaljevanju razlikujejo glede na marsikaj. V ospredje postavljamo ležišča, ki se med seboj razlikujejo glede na vrsto vzmetenja.

Bonell vzmetenje – najstarejša in najbolj znana vrsta vzmetenja

Zagotovo poznate bonell vzmetenje, ki velja za najstarejšo vrsto, obenem pa še za najbolj znano v posteljni industriji. Vzmetnico z bonell vzmetenjem sestavljajo vzmeti v obliki peščene ure. Te so med seboj povezane s spiralno žico. Posledično so taka ležišča trša in se telesu prilagajajo ploskovno. Trdota vzmetnice je odvisna od debeline žice, iz katere so narejene vzmeti vzmetnice.

Vzmetnica z bonell vzmetenjem

Ležišča, ki temeljijo na tej tehnologiji, se običajno označujejo kot poceni ležišča. Vzmetnice, ki so narejene po tem sistemu, se ne upogibajo, zato uporaba dvižnega letvenega dna in vzmetnice ni možna. Take vzmetnice se tudi nekoliko hitreje obrabijo.

Šlarafijsko vzmetenje iz ročno pletenih vzmeti

Za vzmetnice s šlarafijskim vzmetenjem je značilno, da so narejene iz ročno pletenih vzmeti, ki se med seboj prepletajo. Veliko število prepletenih vzmeti ležišču omogoča dolgo življenjsko dobo. Tudi pri teh vrstah vzmetenja uporaba dvižnega letvenega dna in vzmetnice ni možna, saj se vzmetnice ne upogibajo.

Žepkasto vzmetenje za optimalno podporo

Vzmetnice, ki se ponašajo z žepkastimi vzmetmi, vam nudijo optimalno podporo, obenem pa vam zagotavljajo še izjemno udobje. Hrbtenica je v pravilnem položaju, saj je telo ustrezno podprto. Mišice so ob tem sproščene, spanec pa je miren in brez nepotrebnega obračanja.

Vzmetnica z žepkastnim vzmetenjem

Ležišča z žepkastimi vzmetmi so točkovno prilagodljiva. Vzmeti so med seboj ustrezno ločene. Vsaka od njih je vstavljena v ločeno vrečko iz tekstila. Ena od druge delujejo neodvisno. Posledično se upogibajo samo tiste vzmeti, ki so pod pritiskom telesa, ostale pa pri tem mirujejo. Debelina žice v vzmeteh vpliva na regulacijo trdote vzmetnice.

Če želite posegati po bolj kakovostnih ležiščih s tovrstnim vzmetenjem, se odločite za tiste, ki imajo večconska jedra. Taka ležišča vsebujejo debelejše žice in veliko boljšo podporo. Ležišča iz žepkastih vzmeti so izjemno fleksibilna, posledično je možna tudi uporaba skupaj z dvižnim posteljnim dnom. Dokazano lahko trdimo, da so takšna ležišča najbolj kakovostna izbira za vas in vaše najbližje. Nudijo najboljše prilagajanje ter vam zagotavljajo zdravo in nadvse udobno spanje.

KOMENTIRAJ PRISPEVEK