Nakup prečne flavte

Vodič za nakup prečne flavte

Kupovanje prve flavte za otroka je lahko kar zastrašujoče. Obstaja namreč ogromno različnih modelov in tipov tega glasbila, pa tudi cena med njimi se lahko zelo razlikuje. Z mislijo na to smo za vas pripravili kratek vodič za nakup flavte. V vsakem primeru pa smo prepričani, da bo prečna flavta Yamaha YFL-272 dosegla in presegla vsa vaša pričakovanja.

1. Dodobra raziščite trg. S tem mislimo na to, da dobro pobrskate po številni ponudbi flavt, ki jih ponujajo različne glasbene trgovine. Obiščite spletne forume, ki jih obiskujejo glasbeniki in tudi tam povprašajte za nasvet. Izvedeli boste veliko koristnih stvari.

2. Bodite pozorni pri flavtah, ki izgledajo ceneno. Takšne flavte so slabe kakovosti in zagotovo ne bodo zadovoljile vaših oziroma otrokovih pričakovanj. Igranje nanje je izredno težko, zato imajo s takšnimi flavtami lahko težave tudi prekaljeni glasbeni mojstri. Zavedati se morate, da lahko otrok obupa nad igranjem na flavto ravno zaradi tega, ker je cenena in ne omogoča enostavnega igranja.

3. Kupite flavto, ki je primerna za vašega otroka. V primeru, da je začetnik in izbira svojo prvo flavto, potem morate med nakupom pomisliti tudi na to, da naj bo flavta oblikovana prav za začetnike. Kvalitetna flavta za začetnike omogoča enostavno igranje, je lahka ter odporna na različne praske in poškodbe.

4. Izberite kakovostno znamko flavte. Za razliko od številnih drugih stvari v našem življenju (avtomobili, mobilni telefoni, …) bo dobra flavta obdržala svojo vrednost tudi po večjem številu let. Zato vam ni potrebno skrbeti zaradi tega, da vaša flavta po pol leta sploh ne bo več aktualna. Za priznanega proizvajalca prečnih flavt velja Yamaha.

Prečna flavta Yamaha YFL-272

Prečna flavta Yamaha YFL-272 vas bo zagotovo navdušila.

5. Izberite pravo velikost flavte. Čeprav na tržišču ne obstajajo flavte različnih velikosti, pa si pri nakupu flavte za otroka lahko pomagate na drug način. Za otroka, ki se šele začenja učiti igranja na flavto, bodo najbolj primerne tiste, ki imajo zaobljen zgornji del (ustnik), zaradi česar se flavta bolje prilega telesu. Takšne flavte so sicer nekoliko dražje, a še kako vredne svojega denarja. Omenjena flavta bo otroku prihranila bolečine v vratu in hrbtu, ki lahko nastanejo zaradi prevelikega naprezanja, s tem pa se lahko razvije tudi slaba drža.

6. Razmišljajte vnaprej. Najbrž kupujete flavto z namenom, da bo otroku delala družbo še veliko let, saj želite, da bi se zares naučil igrati na ta prelep instrument. Nekatere flavte za začetnike lahko tudi nadgradite, tako da jim enostavno zamenjate ustnik. Takšna flavta bo rasla skupaj z otrokom. Priporočamo vam nakup takšnega modela.

Upoštevajte naše nasvete in kupili boste instrument, v katerem bo vaš otrok užival še leta in leta ter izpopolnjeval svojo tehniko igranja. Želimo vam pameten nakup!

KOMENTIRAJ PRISPEVEK