Sanjske turistične destinacije v Sloveniji

3 sanjske turistične destinacije v Sloveniji

Slovenija velja za izjemno lepo deželo, ki jo radi obiščejo tudi tujci. Zanimiva je že zaradi tega, ker ima na majhnem območju praktično vse. Na enem koncu morje in na drugem, nedaleč stran, hribi ter gore. Vmes pa nešteto čudovitih krajev oziroma destinacij, ki jim upravičeno lahko rečemo kar sanjske.

V nadaljevanju vam sicer navajamo le tri od neštetih, vendar so te toliko bolj izjemne.

1. Pravljični Bled na Gorenjskem

Le kdo od nas še ni bil na Bledu? Verjetno že vsi. Kraj velja za gorenjski biser, ki ga vsako leto obišče več sto tisoč ljudi. Poleg izjemnih naravnih atraktivnosti je ta konec Slovenije znan tudi po svojih kulinaričnih dobrotah, med katerimi izstopajo kremšnite.

Bled

Blejski otok vsako leto obišče približno 150.000 ljudi.

Mesto je privlačno v vseh letnih časih, saj v vsakem ponuja kaj posebnega. Turisti ga najpogosteje obiščejo v poletnem času, obiskan je tudi v manj toplih mesecih. Bled ponuja številna prenočišča tujcem in seveda tudi Slovencem, ki prihajajo z drugega konca domovine in so semkaj prišli za več dni.

2. Kranjska Gora je vredna obiska

Kranjska Gora velja za sanjsko turistično destinacijo, ki jo nemalokrat obiščemo tudi sami, predvsem v zimskem času. Na tem koncu Slovenije lahko vidimo vse, kar potrebuje še tako zahteven turist.

Kranjska Gora

Bronasti kip ponosnega kozoroga se nahaja ob jezerih Jasna.

Kranjska Gora je mesto številnih hotelov, ki svoje storitve ponujajo na vrhunskem nivoju. Poleg hotelov ima kraj tudi mnoge restavracije ter druge podobne objekte, kjer si turisti lahko dajo pravega duška. Nenazadnje nikakor ne smemo pozabiti na izjemne smučarske proge, po katerih se lahko spuščajo najbolj strastni in zagreti smučarji.

3. Piran kot najbolj priljubljeno obmorsko mesto

Čeprav naša dežela nima veliko morja, na majhnem obalnem koščku ležijo številna sanjska obmorska mesta, med katerimi imajo prav posebno mesto Koper, Izola, Portorož in Piran.

Piran - Tartinijev trg

Na sliki je prikazan Tartinijev trg, ki velja za središče Pirana.

Slednje zagotovo velja za eno od najbolj priljubljenih mest in je zanimivo tako s kulturnega kot zgodovinskega vidika. Mesto je videti sanjsko že na prvi pogled, turisti in domačini ga imajo radi tudi zaradi izjemno lepe ter urejene plaže.

Katero slovensko mesto pa bi med sanjske turistične destinacije uvrstili vi?

KOMENTIRAJ PRISPEVEK